Passa al contingut principal

Volem oposicions, ara?



CCOO hem dut i continuem portant a terme una lluita sostinguda en contra de la precarietat laboral en caràcter general i de manera molt particular aquesta secció sindical, hem denunciat l’excessiva temporalitat a l’Ajuntament de Badalona. En qualsevol cas l’existència d’aquest percentatge tant elevat d’interinitat te uns responsables, aquest són els partits polítics que han governat i governen la Ciutat que incomplint la legislació i les normes contractuals han abusat dels contractes d’urgències i d’interinitat per cobrir llocs de treball necessaris i estructurals.
Hi ha una metàfora que descriu molt be aquesta situació, aquesta és la de “hem de tractar la malaltia per curar al malalt”. Per tant nosaltres considerem que hauríem de fer un acord de principis i estratègic entre l’empresa i els sindicats per tal de regularitzar la contractació temporal i reduir el màxim possible l’ interinitat existent.
Nosaltres entenem que no ens hauríem de precipitar ni actuar de manera lleugera en processos d’estabilitat en l’ocupació sense tenir un coneixement de tots els llocs de treball interins susceptibles de poder estabilitzar-se mitjançant el procediment de concurs públic amb la transparència, publicitat, mèrits i igualtat com estableix la llei.
Per últim, el nostre sindicat tot i estar d’acord de reduir la precarietat existent i amb independència de que fos possible, oportú i viable engegar aquest procés considerem que, en la situació actual hi ha un risc evident per a molts treballadors que actualment  estan ocupant una plaça interina. És per això que per a nosaltres és imprescindible impulsar un procés de participació activa de tots els treballadors afectats amb els sindicats i els diferents assessors per estudiar possibles fórmules d’aplicació de la norma, estudiant calendaris, prioritats, terminis, etc, però en qualsevol cas nosaltres entenem que hem de ser respectuosos amb l’opinió i la voluntat dels afectats per què són els que tenen en primera instància el dret a decidir el seu futur. No obstant,  ja que la llei ho permet, l’Ajuntament podria reconvertir tots els contractes d’interinatge en indefinits no fixes, així com adquirir el compromís de  garantir l’estabilitat de tota l’ ocupació existent a l’Ajuntament i els Patronats Municipals.


Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed