Passa al contingut principal

PROPOSTA PER A LA CONSTITUCIÓ DE LA JUNTA DE PERSONAL I COMITÈ D’EMPRESA A TOTS ELS SINDICATS


Comissions Obreres va ser la segona força més votada i amb representació sindical a tots els col·lectius (funcionaris, i laborals, tant en el col·legi de tècnics com en el despecialistes).

Vistes les pràctiques hagudes en els darrers quatre anys de gestió massa personalista dels òrgans unitaris de personal, ara, del que es tracta, és de canviar i millorar les pràctiques sindicals en benefici del conjunt de treballadors i treballadores de lAjuntament. Considerem que el resultat global de les eleccions sindicals ha trencat amb qualsevol aspiració de hegemonisme sindical i amb les pràctiques que el son consubstancials: gestió personalista, manca de transparència, etc. En aquest sentit sembla que els resultats de les eleccions sindicals van en la mateixa línia del que el conjunt de la societat demanda en quant a una exigència de gestió pública participativa i transparent per part de qualsevol representant públic. El nostre sindicat, que coincideix amb aquestes aspiracions, no vol ser aliè a aquest procés.  

Durant la campanya ja varem expressar apostar per la transparència, la honestedat i la bona praxis sindical. CCOO ens reiterem en fermesa en aquest sentit. Les decisions que es puguin prendre ara, poden o no afavorir aquesta aspiració.

JUNTA DE PERSONAL 2015 2019

Durant el mes de juny, shaurà de constituir la Junta de Personal, l’òrgan unitari de representació dels funcionaris. En total són 17 delegats i delegades, que han descollir  al president/a i secretari/a de la Junta de personal. La constitució de la Junta exigeix per part de les diferents candidatures votar a qui correspondrà ostentar els diferents càrrecs de responsabilitat. (EBEP, art.39.6).

CCOO presenta la seva candidatura a la Presidència

En base a les consideracions abans exposades entenem que cal un canvi substancial en les pràctiques i estils de gestió dels òrgans unitaris de representació del personal. Aquest canvi ho poden representar persones que no hagin estat implicades en aquests estils del darrer període. Si daltres sindicats presenten persones que no hagin tingut abans responsabilitats daquest caire, CCOO pot reconsiderar la seva posició.

Shauria de millorar el funcionament i reglamentar la Junta perquè veritablement sigui l’òrgan representatiu de tot el personal funcionari. Les decisions relacionades amb la Provisió i Selecció, així com la participació als tribunals que depenent de la Junta, han de vetllar pels principis digualtat, capacitat i mèrit als processos, així com garantir la transparència i una clara regulació dels criteris de selecció, defugint de favoritismes.



COMITE DEMPRESA 2015-2019

CCOO presenta la seva candidatura a la Presidència

També shauria de millorar el seu funcionament i reglamentar el Comitè perquè veritablement sigui l’òrgan representatiu de tot el personal laboral i per tal devitar pràctiques similars a les observades en aquests darrers anys en la Junta de Personal.


PROPOSTA A TOTS ELS SINDICATS


Ens adrecem  a tots els sindicats aquest escrit   amb aquestes propostes i també, amb
el desig de poder reunir-nos amb ells per saber la seva opinió. Les nostres intencions son clares i les fem públiques seguint una  línea de màxima transparència. Els acords que es puguin arribar estan directament relacionat a lacceptació de les següents propostes:

  •   Elaboració del reglament de la Junta de Personal i Comitè dempresa per evitar arbitrarietats i per situar linterès de tot el personal per sobre dels partidistes.
  •  Actes de les reunions de la Junta de Personal Comitè dEmpresa, públiques.
  •  Tribunals: que els sindicats siguin veritablement garants dels principis digualtat,capacitat i  mèrit en els processos. Transparència i regulació dels criteris de selecció.
  • Tribunals: potenciació del caràcter tècnic i professional. Borsa dexperts per àmbits com a membres independents.
  •  Exigir major informació i limitacions al personal eventual i de lliure designació.
  •  Borses: Reglamentar la seva composició i funcionament. Control real per part de la representació sindical.
  • Actes de les reunions de negociació (MGN) públiques.
  • Publicació de la RLT i el catàleg retributiu.
  •  Revisió del reglament de Provisió i Promoció Interna. Carrera professional
  •  Formació: criteris objectius i no discriminatoris per tenir-ne accés.
  •  Elecció dels delegats i delegades de Prevenció: proposem la proporcionalitat com a referència per establir el nombre per a cada sindicat.  Defensa dels serveis públics de qualitat contra qualsevol intent de privatització o dexternalització”.


Entenem que previsiblement abans de final daquest mes shauria dhaver constituït la Junta de Personal i Comitè dEmpresa.



Badalona 4 de juny de 2015


Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed