Passa al contingut principal

Un aclariment important

Després que molts companys i companyes ens preguntin per les retribucions que se'ns deuen, o que ens hauria tret aquest govern, sentim la responsabilitat d'aclarir un parell de conceptes.

En primer lloc, parlant amb propietat, en l'actualitat només es deu al conjunt de la plantilla el 50% de la paga de Nadal de 2012, una paga que ens va treure el senyor Rajoy al seu dia i que esperem percebre durant aquest any, tal com ja l'han percebut els treballadors i les treballadores de molts ajuntaments propers.

Un altre tema és el que moralment o èticament considerem que se'ns deu. És veritat que durant l'anterior mandat i amb l'anterior equip de govern els sindicats van obrir les negociacions per a una modificació pressupostària d'un import de 900.000 €, així com per a la implantació de la Carrera Professional entre els treballadors i les treballadores del consistori. Aquest acord, al qual vam arribar verbalment però mai es va arribar a signar, va quedar pendent de la represa de negociacions després de les eleccions.

Arran d'això, l'actual equip de govern es va comprometre a fer efectius aquests acords i fer arribar als treballadors aquests 900.000 €, una promesa de la qual després es va desdir per una sèrie de motius tècnics i possibles conseqüències legals que va explicar el Regidor d'Hisenda en uns correus que va fer extensius a tota la plantilla. És per això que, més que perdre aquestes retribucions, es van deixar de guanyar, ja que no les teníem signades (encara que totes les seccions sindicals ho donàvem per fet).

També cal dir que des de CCOO, conjuntament amb la resta de sindicats, s'està treballant per assolir un acord factible i legal que permeti la millora salarial de tots els treballadors de l'Ajuntament, amb la consolidació dels 105 €, la consolidació de la paga de gener (900.000 € que res tenen a veure amb els altres, encara que coincideixi l' import) i una nova fórmula amb un altre concepte que faci viable els altres 900.000 € així com la implantació de la Carrera Professional.

Ja sabem que fa temps espereu dels representants sindicals una sortida a aquesta situació, però malauradament fins ara no hem arribat a cap acord. El pitjor és que no hi ha hagut prou reunions entre l'empresa i les seccions sindicals per parlar de tot això i quan ho hem fet només hem trobat declaracions de bona voluntat però no fets.

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed