Passa al contingut principal

A la deriva!

Arrossegat per la manca de solucions en Recursos Humans, l’Ajuntament de Badalona va a la deriva. Però, qui n’és el responsable?

Els problemes de Recursos Humans afecten gairebé tots els departaments i tots els àmbits possibles: la pèrdua d'ocupació, la manca de reposició de personal que es jubila, la manca de noves contractacions, l'alt nivell d'interinitat, la creixent temporalitat, la manca de promoció interna, la manca de transparència en els processos, la manca de mobilitat horitzontal, la vulneració de drets horaris en alguns col·lectius, la proliferació d’hores extraordinàries retribuïdes,...

La responsabilitat per aquesta situació no és de les persones professionals que treballen en aquest departament i intenten fer el millor que poden la seva feina, amb mitjans insuficients i molta dedicació.

La responsabilitat tampoc és només de l'actual govern. Per a ser fidels a la veritat, hem de dir que cadascun dels governs anteriors ha tingut la seva petita gran part de responsabilitat per a portar-nos fins al col·lapse que tenim al davant. Però també hem de dir que, en dos anys, el govern no ha estat capaç de fer res per a remeiar aquesta situació i la seva inacció el fa coresponsable, en major grau, fins i tot, perquè ostenta la responsabilitat de govern.

Les persones que treballem a l'Ajuntament ja n'estem majoritàriament fartes. Considerem que més enllà de les diferències ideològiques, els partits de la ciutat (tant els que governen actualment com els que han governat en el passat i aspiren a fer-ho en el futur) són corresponsables de la situació actual. Ens atrevim a demanar als partits de Badalona, tant del govern com de l'oposició, representants legítims de la ciutadania, un major esforç i un major sentit de la responsabilitat. Cal establir una mirada a llarg termini sobre les polítiques de recursos humans del consistori, en benefici de totes les persones que hi treballem, de tots els serveis que fem possibles amb el nostre treball i, fonamentalment, en benefici del conjunt de la ciutadania de Badalona. Després de tot, la realitat és que la situació crítica de recursos humans que viu el consistori en aquest mandat afectarà també al govern que sorgeixi en el mandat vinent.

En aquest sentit, des de CCOO, no podem fer altra cosa que refermar-nos en tots els punts de reivindicació que portem defensant des de fa molts anys i que cap govern de la ciutat s'ha atrevit a tractar amb valentia. Exigim un major compromís amb:

1.- La negociació col·lectiva i la representació sindical, compromís amb la transparència en la informació, convocatòria regular de la Mesa General de Negociació i de les comissions que se'n deriven, formació d'un Comitè Intercentres per a garantir el dret a la negociació de la plantilla dels ens autònoms i les empreses municipals.
2.- L'estabilitat de la plantilla, per a establir un marc constructiu de negociació sobre els processos de consolidació que tingui el consens més gran possible i que no vulneri els drets de cap persona treballadora.
3.- La carrera professional i la promoció interna, per tal d'assegurar la igualtat efectiva d'oportunitats i garantir que retribucions i moviments de personal es porten a terme segons criteris objectius de professionalitat, dedicació i mèrit.
4.- La planificació de la contractació a llarg termini, perquè l'Ajuntament no pot seguir destruint ocupació i cal una urgent reposició d'efectius que s'ha de portar a terme de manera transparent i sense vulnerar el dret a la promoció interna de la plantilla actual.
5.- La dignitat dels serveis municipals, perquè hem d'aturar el deteriorament de molts equipaments municipals i la degradació de molts llocs de treball que no disposen de les mesures mínimes de salubritat i seguretat necessàries.
6.- La progressiva recuperació dels salaris, perquè és de justícia després de més de 20 anys d’estancament i pèrdua de capacitat adquisitiva.

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed