Passa al contingut principal

Ens parlen d'absentisme mentre es destrueixen llocs de treball

En resposta a la denúncia de CCOO davant la Inspecció de Treball per la vulneració del dret a la informació de la representació sindical, el passat mes d'abril, l'Ajuntament ens va fer arribar part de la documentació que està obligat a proporcionar a les seccions sindicals, segons l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors. Concretament, se'ns va proporcionar una relació d'hores extraordinàries del personal laboral i de la Guàrdia Urbana, així com un suposat informe sobre l'absentisme, que segons la direcció de Recursos Humans és "alarmant".

Des de CCOO, considerem que la informació proporcionada per l'empresa en matèria d'absentisme és incompleta, interessada i insuficient, ja que omet aspectes fonamentals, com són el desglossament de les causes de l'absentisme, la relació de la sinistralitat laboral i les malalties professionals, entre d’altres.

Així mateix, considerem que de les dades transmeses es desprenen algunes necessàries consideracions. L'evolució de l'absentisme ha anat en augment des del 2012, passant del 4,64% al 6,88% en 6 anys. Aquestes dades podrien semblar alarmants si s'analitzen de manera descontextualitzada. Tanmateix, adquireixen una altra dimensió quan es pren en consideració la important pèrdua d'efectius de la plantilla en el mateix període. Així, comprovem que del 2012 al 2017, la plantilla de l'Ajuntament de Badalona s'ha reduït de 1291 a 1096 efectius, la qual cosa suposa una pèrdua de 195 efectius, equivalents al 15,1% de la plantilla.

Des de CCOO, considerem desproporcionada la preocupació mostrada pels responsables del Servei de Recursos Humans en relació a la pujada de poc més de dos punts percentuals de l'absentisme, que contrasta desagradablement amb la despreocupació que mostren en relació a la pèrdua tan significativa d'efectius com la que es recull en el mateix índex.

Sense disposar de dades estadístiques, des del nostre punt de vista, la pujada percentual de l'absentisme té la seva principal causa en la sobrecàrrega de treball i l'acumulació de responsabilitats no retribuïdes que ha comportat aquesta dràstica reducció de la plantilla. Una manca d'efectius que se suma a la manca d'un pla d'avaluació de riscos psicosocials a l'Ajuntament de Badalona. No podem deixar d'assenyalar que dels 195 efectius perduts en aquest període, 80 es van eliminar durant l'anterior mandat, del 2011 al 2015, mentre que en els darrers dos anys ja s'han perdut 115 llocs de treball. Seguint aquest ritme, l'actual mandat podria acabar multiplicant per quatre la destrucció de llocs de treball de l'anterior.

Finalment, ens preguntem, són els partits de govern conscients d'aquesta nefasta direcció dels Recursos Humans del consistori? Què pensen fer per posar fre a aquesta destrucció sistematitzada dels serveis municipals, més enllà de responsabilitzar als treballadors i a les treballadores amb cortines de fum tan poc fonamentades com la pujada de l'índex d’absentisme?


CCOO
Ajuntament de Badalona


Badalona, 2 de maig de 2017

Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed