Passa al contingut principal

Quines mesures porta a terme l'Ajuntament davant el sever informe de la inspecció de treball?

El passat 3 de desembre de 2018, la Inspecció de Treball va emetre un sever Informe en resposta a la denúncia presentada per CCOO el passat 7 de maig, relativa a les males condicions de les instal·lacions esportives i a la inexistència d'un Pla de Prevenció de Riscos Psicosocials a l'Ajuntament de Badalona.

Per a CCOO, el resultat de l'informe confirma la situació deficitària de les instal·lacions esportives que anem denunciant des de fa anys. La Inspecció ha efectuat diferents requeriments a l'Ajuntament en matèria de seguretat, per als quals, en molts casos, sol·licita intervencions immediates per part del consistori.

Un mes i mig més tard, l'Ajuntament de Badalona encara no ha efectuat cap de les intervencions requerides i els diferents departaments afectats ni tan sols es donen per assabentats de les conclusions de l'informe.

Les intervencions requerides per la Inspecció de Treball són:

1- Desenvolupament de l'avaluació de Riscos Psicosocials. Termini: 31 de març de 2019.
2- Adequar els centres de treball referits a les disposicions mínimes en matèria de seguretat i salut en el lloc de treball. Termini: 30 d'abril de 2019
3- Adequar de la formació preventiva en temps i forma, tant en el moment de la contractació, com de forma regular i successiva en el temps. Termini: immediat.
4- Vetllar pel correcte subministrament i ús dels Equips de Protecció Individual. Termini: immediat.
5- Donar compliment a les disposicions mínimes de seguretat i salut relatives a la manipulació de càrregues pesades amb riscos. Termini: immediat.
6- Donar compliment a les disposicions de seguretat i salut relatives als riscos derivats de la manipulació d'agents químics. Termini: immediat.
7- Donar compliment a les disposicions de seguretat i salut relatives als riscos elèctrics. Termini: immediat.
8- Donar compliment a les disposicions de seguretat i salut relatives als riscos derivats de l'exposició a l'amiant. Termini: immediat.

Els equipaments afectats per aquest informe són el conjunt d'instal·lacions esportives municipals i, molt concretament, la Piscina Mireia Belmonte i el Pavelló de Països Catalans.

Des de CCOO, considerem molt greu la inacció del consistori per acomplir els requeriments de la Inspecció de Treball. Així mateix, lamentem que la situació de deteriorament dels equipaments municipals s'estigui ampliant a altres instal·lacions com les biblioteques, els centres cívics i oficines de districte, les SBAS o l'edifici del Banc Central entre d'altres.

Per tot això, des de CCOO sol·licitem al consistori que mesures immediaest davant aquests requeriments. Així mateix, exigim un major compromís institucional per a evitar l'extensió d'aquesta situació de greu deteriorament a la resta de les instal·lacions municipals. Finalment, fem una crida a la plantilla municipal a seguir denunciant els greus dèficits que patim de manera creixent en el desenvolupament de la nostra tasca professional, dèficits que comporten una preocupant minva de la qualitat final dels serveis que prestem a la ciutadania.

Per la dignitat dels serveis municipals!

CCOO
Ajuntament de Badalona


Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed