Passa al contingut principal

Per un acord marc en matèria de Negociació Col·lectiva a l'Ajuntament de Badalona

 Comunicat unitari de IAC-CATAC, UGT i CCOO

Per un acord marc en matèria de Negociació Col·lectiva







Els sindicats IAC-CATAC, UGT i CCOO hem comunicat al nou govern municipal la nostra voluntat d'avançar en un gran acord marc en matèria de Negociació Col·lectiva en aquest mandat, en benefici de la plantilla, dels serveis municipals i de tota la ciutadania de Badalona.


En una primera reunió amb la regidoria de Recursos Humans, els tres sindicats li hem traslladat els 4 punts prioritaris aprovats per unanimitat en les assemblees de col·lectius realitzades en els mesos recents:


  • Increment de la plantilla: per a recuperar la plantilla perduda des de les retallades de 2010
  • Nova valoració de llocs de treball: per a actualitzar les funcions i les retribucions del personal municipal
  • Promoció Interna i Carrera Professional: per a promoure la modernització que l’organització municipal necessita i el desenvolupament professional
  • Increment del capítol 1 del pressupost municipal: per a assegurar i fer possible els 3 punts anteriors.


Així mateix, no hem deixat de banda altres temes importants, com la necessitat de concloure satisfactòriament el procés d'estabilització del personal interí de llarga durada que es troba actualment en marxa. 


També hem abordat la conveniència de desbloquejar les negociacions pendents sobre el complement d'especial rendiment i la seva consolidació en el complement específic, així com la voluntat d’avançar en àmbits relatius a les condicions socials, com la conciliació i el Pla d’Igualtat, entre altres.


D’altra banda, hem expressat a la regidoria la nostra inquietud sobre les problemàtiques d'inversions i de manteniment que presenten les instal·lacions municipals i que afecten de manera molt negativa a les condicions en els llocs de treball: com els problemes en la climatització i la seguretat dels equipaments, els problemes de manca de mesures correctives en matèria de salut laboral ja detectades, la manca de vestuari i EPI i l’obsolescència dels plans d'emergència.


Els sindicats IAC-CATAC, UGT i CCOO valorem positivament la coincidència amb la regidoria en la diagnosi sobre les prioritats de la Negociació Col·lectiva en aquest mandat i, també, la proposta de candelarització de reunions de treball que ens ha fet arribar. Per tot això, hem comunicat a la regidoria la nostra disposició a treballar constructivament per a donar resposta als importants reptes que l'Ajuntament de Badalona té per davant, sempre en defensa dels drets de la plantilla municipal i dels serveis públics que prestem a la ciutadania de Badalona.



Badalona, 30 de juny de 2023





Entrades populars d'aquest blog

La CCOOtorra de febrer de 2024

Ja teniu disponible la CCOOtorra de febrer de 2024 dedicada als «Temps Moderns». En aquest número hi trobareu informació sobre l'estat de l'estabilització, la Promoció Interna, els endarreriments, la RLlT, els Riscos Psicosocials, entre els següents articles: Editorial: Llums i ombres de la gestió municipal i la negociació La plantilla base no és prioritària per al govern municipal Com aprofundir en el Pla de Riscos Psicosocials? Solidaritat amb el poble palestí: aturem el genocidi! La secció de «CCOOtorreig, la CCOOtorra fa safareig» Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra de febrer de 2024

La CCOOtorra número extraordinari «The Office»

Ja teniu disponible el número extraordinari de la CCOOtorra «The Office», un número molt especial en format de còmic o petita novel·la gràfica per a reflexionar sobre la utilitat del sindicalisme de classe. Esperem que la trobeu útil i divertida! Podeu descarregar-la en el següent enllaç: La CCOOtorra número extraordinari «The Office» (PDF)

Comunicat: Contra la violència masclista, #NOEsteuSoles

CCOO de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en l’acte del 15 de juny de 2023. En els últims mesos diverses noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Setmana rere setmana surten a la llum pública nous casos que posen al descobert la preocupant magnitud d’una realitat que fins ara s’havia mantingut oculta. Constatem, amb horror, que la maquinària institucional no ha estat prou eficient en la prevenció d’aquestes agressions i en l'auxili que s'hauria d'haver prestat a les víctimes. CCOO tornem a manifestar el nostre rebuig frontal a aquestes brutals agressions i al masclisme que les empara i justifica. Denunciem que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals i del servei municipal especialitzat són un factor que condiciona molt negativament la capacitat de portar a terme el treball ed